Zeker in deze tijd is het belangrijk om uw natuurljke weerstand goed te laten functioneren. Ons immuunsysteem biedt ons dagelijks weerstand tegen invloeden van buitenaf en daarom hebben we enkele tips om de weerstand te ondersteunen.

 

Tip 1: gezonde voeding

Voor het immuunsysteem is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Kies producten die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Eet citrusvruchten, die bevatten heel veel vitamine C. Deze vitamine is goed voor de weerstand.

 

Tip 2: voldoende drinken

Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter vocht. Dat helpt de afweer van het lichaam. Maar dan bedoelen we geen lekker biertje of een glaasje wijn.

 

Tip 3: vermijd stress

Stress is een boosdoener voor je weerstand. Vermijd stress daarom zoveel mogelijk. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch.

 

Tip 4: voldoende beweging en ga naar buiten

Lichaamsbeweging is belangrijk voor een goede afvoer van afvalstoffen. Door buiten te wandelen of te fietsen maakt het lichaam ook Vitamine D aan vanuit zonlicht. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

 

Tip 5: vitaminebehoefte

Het merendeel van de Nederlanders eet niet dagelijks voldoende groente en fruit. Het is eenvoudig om je dagelijkse hoeveelheid vitamine aan te vullen met een voedingssupplement. Een multivitamine kan je helpen om je weerstand te ondersteunen. In deze tijd van het jaar is de combi vitamine C en Zink ook een aanrader, beiden ondersteunen de afweer van het lichaam.

 

Tip 6: zorg voor hygiëne

De deurknop, telefoon, toetsenbord, etc. zijn bekend vanwege de vervuiling / bacteriën. Dat kan een negatief effect hebben op je weerstand. Regelmatig goed je handen wassen is echt belangrijk. En nogmaals, nies of hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig).