Veel gestelde vragen (FAQ)

istock_000019716260xlarge_20160506164919

 

Hoe gebruik ik de vitaminesprays?

Waarom is de dosering van de Prenatal Spray zo laag in vergelijking tot de Adult Multiple?

Waarom zijn er toxische elementen zoals kwik, arsenicum en lood aanwezig in de Colloidal Minerals Spray?

Wat is het verschil tussen de Grape Seed & Pine Bark Sprays en de Anti-Oxidant Spray? Hebben deze niet dezelfde funktie?

Hoeveel spraypufjes bevat ieder spraybuisje?

Hoe lang is een produkt ongeopend houdbaar?

Wat is "per dagdosering (=8pufjes)" en hoe is dat in vergelijking met de standaard "ADH's?"

Welke combinatie van sprayproducten moet ik gebruiken bij specifieke situaties?

Waar worden de mineralen verkregen die in de Colloidal Minerals zitten?

Waarom is de dosering van vitamine C laag in het C+Zinc produkt?

Waarom is Vitamine D aanwezig in de CalMag Spray?

 


Question: Hoe gebruik ik de vitaminesprays?
Answer: Je moet het produkt sprayen tegen de binnenkant van de wangen (probeer ongeveer 30 seconden te wachten met slikken). Je moet beide wangen één keer sprayen, vier keer per dag. Hierdoor worden de ingrediënten zo verspreid mogelijk over het etmaal ingenomen.


Question: Waarom is de dosering van de Prenatal Spray zo laag in vergelijking tot de Adult Multiple?
Answer:VitaMist® Prenatal werd ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met de Adult Multiple Spray. Deze twee samen, kunnen zwangere vrouwen de gewenste hoeveelheid van vitamine supplementen verschaffen. Gedurende de zwangerschap is het vaak moeilijk om pillen binnen te houden, de spraytechnologie lost dit probleem op.


Question: Waarom zijn er toxische elementen zoals kwik, arsenicum en lood aanwezig in de Colloidal Minerals Spray?
Answer: We "voegen" geen elementen toe als arsenicum, kwik en lood in de Colloidal Minerals Spray. Om goed te funktioneren heeft ons lichaam sporenhoeveelheden nodig van veel verschillende elementen. In ons produkt is de hoeveelheid sporenelementen van mineralen waar men bezorgd over is, ERG laag en bijna niet vast te stellen. Door de aard van de mineralen (het feit dat deze colloidaal zijn - verpakt in een omhulsel van biologisch materiaal) worden ze geacht niet schadelijk te zijn voor het lichaam. In feite, zul je mineralen zoals arsenicum terug kunnen vinden in veel soorten fruit en groenten en ook in andere colloïdale minerale preparaten die op de markt zijn. Alleen mineralen in metaalachtige vorm, worden als schadelijk beschouwd en kunnen zich ophopen in het lichaam.


Question: Wat is het verschil tussen de Grape Seed & Pine Bark Sprays en de Anti-Oxidant Spray? Hebben deze niet dezelfde funktie?
Answer: De Anti-Oxidant Spray bevat de anti-oxidant vitaminen, vitamine A, vitamine B3, vitamine C en vitamine E. Daarnaast bevatten de Grape Seed & Pine Bark Sprays een natuurlijk plantenextract waarin proanthocyanidine zit, een zeer effectief, natuurlijk antioxidant. Beide sprays bevatten dezelfde stof, het verschil tussen de PineBark en de GrapeSeed is de herkomst van de stof (uit pijnboomschors of druivenpitten) en de smaak. Ja, beide zullen ze op een vergelijkbare manier in het lichaam funktioneren. Maar, sommige mensen zullen het ene produkt verkiezen boven het andere gebaseerd op hun persoonlijke kennis van voedingsstoffen.


Question: Hoeveel spraypufjes bevat ieder spraybuisje?
Answer: Elk VitaMist® spraybuisje bevat circa 240 gemeten sprays. Als het produkt wordt gebruikt volgens de aanbevolen hoeveelheid van 8 sprays (pufjes) per dag, (2 spraypufjes, vier keer per dag), dan is de inhoud van een spraybuisje voldoende voor ±30 dagen.


Question: Hoe lang is een produkt ongeopend houdbaar?
Answer: De houdbaarheid van de Sprays is twee jaar ongeopend vanaf de datum van verzending vanuit ons bedrijf in de US. Geopend zijn de Sprays het best wanneer ze gebruikt worden binnen 6 maanden.


Question: Wat is "per dagdosering (=8pufjes)" en hoe is dat in vergelijking met de standaard "ADH's?"
Answer: De per dagdosering, DV, RDV, US RDI en ADH geeft veel verwarring. Voor Nederland wordt de term ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) gehanteerd. Het volgende is samengevat uit een publikatie door de USDA: de dagelijkse waardetoekenningen zijn standaardwaarden ontwikkeld door de FDA voor voedsel etiketopschriften. Door het aangeven van de dagelijkse waardetoekenningen, heeft de FDA eerst 2 series met referentie waardetoekenningen vastgesteld. De eerste serie, de referentielijst dagelijkse inname, is bedoeld voor proteinen, vitaminen en mineralen en geven gemiddelde hoeveelheden weer, gebaseerd op de RDI. De tweede serie, de dagelijkse referentie waardetoekenningen is voor voedingsmiddelen en componenten zoals vet en vezels, die geen vastgestelde RDA hebben maar belangrijk zijn voor de gezondheid. De RDI en DRV vormen samen de dagelijkse waardetoekenningen op de etiketten. In essentie is DV de nieuwe term voor de combinatie RDI en RDA. De DV term staat op alle USA voedseletiketten.


Question: Welke combinatie van sprayprodukten moet ik gebruiken bij specifieke situaties?
Answer: Zoals je weet, zijn vitaminen en mineralenproducten geclassificeerd als voedingssupplementen. Als de opschriften op labels of geassocieerde literatuur enige preventieve, genezende of herstellende claims maakt, zouden deze produkten geclassificeerd worden als medicijnen en onderworpen worden aan geheel andere regelgeving over de hele wereld. Derhalve doet ons bedrijf alle moeite om elke claim te vermijden dat zijn produkten gebruikt kunnen worden ter preventie of behandeling van enig lichamelijke kwaal, zwakte, wond of gebrek, volgens de wettelijke bepalingen.


Question: Waar worden de mineralen verkregen die in de Colloidal Minerals zitten?
Answer: De colloidale mineralen die we gebruiken worden verkregen uit extracten van versteende humusachtige leilagen, gevonden in Utah,USA. Deze leisteen is voortgekomen uit plantaardig materiaal welke ongeveer 75 miljoen jaar geleden bestond. De mineralen die we in de colloidale mineralen concentraten vinden waren aanwezig in deze planten en geven de grondsamenstelling weer in prehistorische tijden.


Question: Waarom is de dosering van vitamine C laag in het C+Zinc produkt?
Answer: In het geval van vitamine C is de door de Ierse, Engelse, Nederlandse en Belgische regering gestelde ADH 60 mg. Dus ons produkt geeft 10% van deze aanbeveling. Echter, als gevolg van de uitmuntende opnamewaarden, bereikt door onze methode van toediening, mogen we verwachten dat bijna 100% van deze doses de bloedbaan zal bereiken. Daarom zijn hogere doseringen niet nodig om een nuttig effect te bereiken. De Duitse goedgekeurde C+Zinc bevat 10 mg.


Question: Waarom is Vitamine D aanwezig in de CalMag Spray?
Answer: VitaMist® CalMag is een supplement welke een kruidenextract bevat (de kruiden staan vermeld op de label) met de toevoeging van calcium, magnesium en vitamine D. Het is ontwikkeld als een voedingssupplement om opgeloste calcium en magnesium in de juiste verhoudingen te leveren - waardoor een voortdurende voorziening gewaarborgd blijft van deze noodzakelijke "electrolyten". Het produkt bevat niet de 100% van de door de overheid gestelde ADH. Dat zou onmogelijk zijn in sprayvorm. Vitamine D is aanwezig omdat het een significante hulp is in de opname van calcium uit andere bronnen en het wordt in hoge mate aanbevolen, speciaal voor oudere mensen.


Question: Hoelang bestaan de sprayvitaminen al?

Answer: Sprayvitaminen zijn al meer dan 25 jaar op de markt en werden in 1996 voor het eerst door natuurkundig therapeut Nathan Krant uit Naarden naar Nederland gehaald. Sindsdien hebben vele vooraanstaande therapeuten zoals Roy Martina deze sprays ingezet bij hun patiënten.